Techniczne - Założenie klimy
majner - 2008-12-28, 23:36 Temat postu: Założenie klimy Witam, szukam kogoś kto założy klimę w mojej Cali Nie wiem czy to istotna informacja, ale dodam, że wcześniej nie było w niej klimy. Oczywiście fajnie by było, gdyby ewentualne deklaracje zawierały również orientacyjną cenę takiej usługi
Seweryno - 2008-12-29, 10:26
jaki masz silnik? czy na wąskim pasku czy nie?
szukaj sobie na forach kompletnych SPRAWNYCH instalacji - kompresor, przewody, chłodnica, cała nagrzewnica, odwadniacz, zawory, instalacja elektryczna, inny schowek pod klime(chłodzony)....
co do robót to troche przy tym jest zabawy:
montaż i demontaż deski, wycięcie otworu na przewody w ścianie grodziowej, montaż kompresora, przewodów, przewód do zamykania "obiegu zamkniętego" no i jeszcze instalacja elektryczna.
co do kosztów to niemoge ci pomóc bo niechce rzucać sumy z sufitu (nierobiłem do konca nigdy takiej operacji).
jakby co to pytaj.
krisco - 2008-12-29, 11:13
wiem ze wujek kiedys doposazał kie
ale zapytam dokładnie i niapisze co i jak
zadzwon sobie do serwsu euroklima
chłopaki mapewno cos doradza
Semena - 2008-12-29, 12:06
Tomuś na pierona Ci klima ?? ogrzewanie Ci nie działa ?? Szybki Ci nie działają ??
jak już sie tak uparłes to pomyśl o cali z klimą niż się bawić w takie dłubanie
majner - 2009-01-20, 13:23
Seweryno napisał/a: | jaki masz silnik? czy na wąskim pasku czy nie?
szukaj sobie na forach kompletnych SPRAWNYCH instalacji - kompresor, przewody, chłodnica, cała nagrzewnica, odwadniacz, zawory, instalacja elektryczna, inny schowek pod klime(chłodzony)....
co do robót to troche przy tym jest zabawy:
montaż i demontaż deski, wycięcie otworu na przewody w ścianie grodziowej, montaż kompresora, przewodów, przewód do zamykania "obiegu zamkniętego" no i jeszcze instalacja elektryczna.
co do kosztów to niemoge ci pomóc bo niechce rzucać sumy z sufitu (nierobiłem do konca nigdy takiej operacji).
jakby co to pytaj. |
Silnik na szerokim pasku, bo to v6. Miałem możliwość zakupu właśnie kompletnej klimy sprawnej za grosze, więc spytałem ile może kosztować założenie. Zdaję sobie, że to jest sporo roboty, więc i cena niekoniecznie niska.
[ Dodano: 2009-01-20, 13:25 ]
Semena napisał/a: | Tomuś na pierona Ci klima ?? ogrzewanie Ci nie działa ?? Szybki Ci nie działają ??
jak już sie tak uparłes to pomyśl o cali z klimą niż się bawić w takie dłubanie |
Aguś, wszystko mi działa znakomicie Ale jak była okazja kupić taniutko sprawną klimę, to czemu z tego nie skorzystać ?
Wiesz, ja już prawie wszystko wymieniłem w mojej cali jeśli chodzi o spód, zrobiłem swapa, pomalowałem autko, wiem co jeszcze muszę w Cali zrobić, więc sprzedać ją teraz i kupić inną dla klimy ? No way
Dzwoniłem do Euroklimy, tak jak radził Krisco i szczerze mi chłopaki odebrali ochotę do dalszego dłubania przy klimie
darkstar - 2009-02-10, 20:57
Zakladac klime?? Po kiego grzyba?? Zbedne kilogramy
Semena - 2009-02-10, 22:20
dokładnie hehe
Bartek - 2009-02-10, 22:59
Ja Ci powiem po kiego jak Seweryn skończy u mnie zakładać
Wszystko już czeka....
|
|
|