Tuning zewnętrzny - Nowy Design lamp przednich w mojej Cali
Sebass - 2009-03-12, 00:32 Temat postu: Nowy Design lamp przednich w mojej Cali Witam wszystkich
Kolejnym etapem tuningu mojej Cali są przednie lampy:
Pomyślałem ,że z seryjnych też można zrobić cos ładnego nie koniecznie zastępować je Sonarami AE.
Projekt był juz od dawna w mojej głowie,ale jak wiadomo do wykonania daleko Powoli zabrałem sie do pracy.Tak wiec pokolei do przeróbki poszły odblysniki, klosze, soczewki:
1) Seryjne kierunki i odbłysniki oklejone folią Carbonową,termoplastyczną pozostawienie chromu wokół soczewek i w części odbłysku światła lamp dlugich :
2) Zastapienie seryjnych soczewek H1 soczewkami H7 z Merca,zakupione od Zaora, soczewki halogenu H3 pozostały na swoim miejscu
3) Montaż zestawu ksenonów HID H7 o barwie 5000K
4) Ringi diodowe białe z regulacja jasności od Constructora z forum CT :
5) Następnie gładkie szkła lamp zaadaptowane z Sonarów:
Wszystko juz w komplecie:przymiarka,instalacja wszystkiego i pierwsze testy :
Jak Wam sie podoba??
Pasi - 2009-03-12, 08:33
Hm bardzo fajnie to wygląda! Podoba mi się!
Tylko odbłyśnik od drogowych mogłeś zostawić taki jaki był, bo teraz to one nie będą świecić jak świeciły....
Semena - 2009-03-12, 09:04
wspaniala robota,widzialamna zywo we wstecznym lusterku i prezentuja sie rewelacyjnie,ksenony sie nie umywaja.Sebasku kawal swietnej roboty,dopracowany w kazym szczegole.Brawa Ci sie należa
Sebass - 2009-03-12, 21:05
Pasi napisał/a: | Hm bardzo fajnie to wygląda! Podoba mi się!
Tylko odbłyśnik od drogowych mogłeś zostawić taki jaki był, bo teraz to one nie będą świecić jak świeciły.... |
Troszke względy estetyczne wzieły tutaj górę nad praktyką... ale przy ksenonie dlugie mi nie potrzebne, zostały tylko po to żeby na przeglądzie sie nie czepiali.
Dzięki Pasi i Semenko za miłe komenty :smilea:
Seweryno - 2009-03-12, 22:45
chyba jeden z lepszych pomysłow na lampy:)
a co do jakości świecenia to chyba zrobiłes najlepszą rzecz - soczewki H7 własnie z merola.
sam takie miałem -teraz je ma Semena i pluje sobie w brode bo AE swiecą gównianie...
pozdro
Sebass - 2009-03-13, 00:08
Wiesz Sewcio co do jakosci AE to raczej sie nie wypowiadam bo do orginałów Helli pod wzgledem wykonania pozostawiaja wiele do życzenia... odkręcajace sie soczewki itp. parowanie.. soczewka H7 w orginalnej lampie robi dobrą robotę na zwyklych żarówkach,a na ksenonach to juz bajka, daja ładne światło zaraz przed autem,jak i na dystans tak wiec nawet długie i halogeny są zbyteczne przy tym układzie. Pozdrówka
Semena - 2009-03-13, 09:50
Potwierdzam słowa Sefcia normalnie elektrownia przed samochodem w porównaniu do seryjnych
darkstar - 2009-03-13, 15:12
Ja tez chce takie
Tiger - 2009-03-14, 11:38
Zaje fajne oczka Ja też muszę zrobić coś w naszej bo coraz gorzej świecą
Semena - 2009-03-14, 19:28
dobre światła to podstawa
Sebass - 2009-03-14, 23:17
Semena napisał/a: | dobre światła to podstawa |
Ostatnio jeden motocyklista mi powiedział:.."Dobre światła i głośny wydech to podstawa bezpieczenstwa na drodze!! "
Semena - 2009-03-15, 10:15
hahaha święte słowa
nto_ - 2009-03-18, 07:37
Sebass fane fane to masz jak bedziesz zaczynal produkcje takich to jestem pierwszy ktory je zamawia
Sebass - 2009-03-19, 21:04
nto_ napisał/a: | Sebass fane fane to masz jak bedziesz zaczynal produkcje takich to jestem pierwszy ktory je zamawia |
Jak coś to da sie zrobić Nto
Bartek - 2009-03-21, 08:23
Sebass napisał/a: | Wiesz Sewcio co do jakosci AE to raczej sie nie wypowiadam bo do orginałów Helli pod wzgledem wykonania pozostawiaja wiele do życzenia... odkręcajace sie soczewki itp. parowanie.. soczewka H7 w orginalnej lampie robi dobrą robotę na zwyklych żarówkach,a na ksenonach to juz bajka, daja ładne światło zaraz przed autem,jak i na dystans tak wiec nawet długie i halogeny są zbyteczne przy tym układzie. Pozdrówka |
Potwierdzam
|
|
|