Techniczne - Coś stuka
milimetr - 2011-10-05, 22:32 Temat postu: Coś stuka Hej Wam!
Więc tak,
1,podczas hamowania jeżeli wjeżdzam na niewielką nierówność lub jest to z górki,
2,podczas ruszania od zera po zachmowaniu np. do skrzyżowania, ale tylko wtedy jak był punkt pierwszy
3,czasem podczas skrętu przy minimalnych prędkościach,
4,przy załadowanym samochodzie przy hamowaniu i przy tylko jednej osobie,
Występuje cholernie głośny pojedyńczy trzask [taki głuchy odgłos] z prawej strony auta, chyba z tyłu...
Ma ktoś jakąś koncepcję???
Stawiam na springi z tyłu ale od razu mówię, że nie ścina opon.
Licze na Waszą wiedzę bo w końcu dzieki wam bardzo dużo się dowiedziałem.
dawidkatowice86 - 2011-10-06, 13:16
Piotrku jedz na kanal zobacz wszystkie koncowki przedniego i tylnego zawieszenia nalepiej jechac z kims zeby autem ruszal oczywiscie nie jezdzil tylko na boki wdol i w gore a Ty patrz czy gdzies nie stuka czy gumy sa cale. Potem ewentualnie mozesz jechac na stacje diagnostyczna to duzo nie kosztuje i moze on cos wynajdzie. jeszcze sprawdz stan ukladu hamulcowego moze to korys zacisk jest luzny pozdrawiam
yano - 2011-10-06, 21:33
I tu Dawid ma rację.
Takie stuki najlepiej wyłapać na stacji diagnostycznej, pare groszy to kosztuje(sprawdzanie zawiechy), a jak my Ci zaczniemy wyliczać co może stukać, to Ci wypłaty braknie
dawidkatowice86 - 2011-10-06, 21:42
haha
i sie Piotrek Maly zrobisz bo patrzysz na nas z gory hehehe wiec jedz na stacje bo Milimetr musi byc taki jak jest
whiteCALI - 2011-10-07, 01:40
dawidkatowice86 napisał/a: | haha
bo Milimetr musi byc taki jak jest |
buehehehe dobre
milimetr - 2011-10-07, 06:52
dawidkatowice86 napisał/a: | Piotrku jedz na kanal zobacz wszystkie koncowki przedniego i tylnego zawieszenia nalepiej jechac z kims zeby autem ruszal oczywiscie nie jezdzil tylko na boki wdol i w gore a Ty patrz czy gdzies nie stuka czy gumy sa cale. Potem ewentualnie mozesz jechac na stacje diagnostyczna to duzo nie kosztuje i moze on cos wynajdzie. jeszcze sprawdz stan ukladu hamulcowego moze to korys zacisk jest luzny pozdrawiam |
Tez tak zrobię tylko może w poniedziałek bo ...
trochę problemów jak zwykle ...
** Dodano: 2011-10-07, 07:53 **
dawidkatowice86 napisał/a: | haha
i sie Piotrek Maly zrobisz bo patrzysz na nas z gory hehehe wiec jedz na stacje bo Milimetr musi byc taki jak jest |
Tak Tak
** Dodano: 2011-10-07, 07:55 **
Dam znać co wyszło:
Dziwi mnie jedno bo wymieniłem:
drążki,
końcówki,
silentblocki,
sprężyny,
klocki,
tarcze,
więc co znowu????????
dawidkatowice86 - 2011-10-07, 14:39
moze cos nie dokrecone jest jedz sprawdz
krychu - 2012-08-12, 07:54
dokladnie! sprawdz czy wszystko jest dokrecone:)
milimetr - 2012-08-12, 21:10
Temat okazał się dziwny bo po ścieżce diagnostycznej na jednej ze stacji chcieli mi wmówić przeguby, ale po wizycie u znajomego wyszło co...otóż jeden simerblocków był niedokręcony ale skąd to się wzieło???
Nie wiem....
po dokręceniu ustąpiło jak ręką odjął
|
|
|