Tuning zewnętrzny - Lakierowanie
BiancoNeri1985 - 2010-12-02, 19:04
A Ty Meon jak miałeś lakierowane? Chyba wspominałeś, że tylko Ci zmatowili stary lakier.
Meon - 2010-12-02, 20:55
Janku owszem tak zmatowili mi cały lakier, potem jakiś czarny podkład poszedł na to i farba właściwa. (Oczywiście wcześniej była cała blacharka)
BiancoNeri1985 - 2010-12-02, 22:44
Trzyma się wszystko? To chyba pierwsza zima po lakierowaniu?
Kiler - 2010-12-02, 23:03
Nie widziales ze mu odpada ??
Meon - 2010-12-02, 23:07
Łukasz gdzie odpada ... ?? są normalne odpryski to już druga zima po malowaniu ... dalej się trzyma zobaczysz na spocie Zresztą już ją widziałeś nie raz i wszystko było tak jak trzeba
Jeżeli byłby położony lakier na lakier bez matowania i podkładu, to na pewno by płatami schodziło
BiancoNeri1985 - 2010-12-03, 01:35
...teraz patrzę na to pod innym kontem
Bartek - 2010-12-03, 09:10
No tak dokładnie jest, przy zmatowionym starym lakierze i kładzionym nowym na stary często są odpryski ale to nie problem jak się ma zaprawkę w sztyfcie Wiem coś o tym hehehe
whiteCALI - 2011-10-01, 01:09
Kiler napisał/a: | Nie widziales ze mu odpada ?? |
jak moze lakier odpadac?
yano - 2011-10-01, 21:44
Właśnie, fajnie że odkopałeś ten temat.
Zna ktoś produkt który pozwala niezauważalnie przejść z zaprawki, takiej małej, na stary lakier?
Kiler - 2011-10-01, 21:53
yano napisał/a: | Właśnie, fajnie że odkopałeś ten temat.
Zna ktoś produkt który pozwala niezauważalnie przejść z zaprawki, takiej małej, na stary lakier? |
Rdza
whiteCALI - 2011-10-01, 22:24
yano napisał/a: | Właśnie, fajnie że odkopałeś ten temat.
Zna ktoś produkt który pozwala niezauważalnie przejść z zaprawki, takiej małej, na stary lakier? |
chodzi Ci o spolerowanie lakieru za pomoca pasty? zebys mi nie dotknal K2!!!!
http://allegro.pl/nierozw...1845989183.html
meeega polecam!! jak masz polerke do tego to Ci zrobie bo to na wodzie muszi isc.. ale efekt jest meeega... szczerze polecam na czerwono-"malinowe" calibry... efekt powala na nogi... robilem tym po wpylkach i nic nie bylo widzac...
milimetr - 2011-10-01, 23:39
A może glanc-papier???
Na pewno efekt też kogoś powali na coś....
yano - 2011-10-02, 00:39
na ryj?
Nie nie rdza... jeszcze nie, ale niedługo
trza się przygotować
Ogólnie to nie chodzi mi o środek do polerowania, co o jakiś lakier, żeby zaprawkę, którą w najbliższym czasie wydrapię w dosyć widocznym miejscu, przykryć najpierw lakierem pod kolor a potem... no właśnie, i tu tego czegoś nazwy nie pamiętam. chyb ajest to coś w spraju, nie wiem, tylko słyszałem od jakiegoś tam lakiernika kiedyś coś takiego
Nie widać w każdym razie, po zastosowaniu tego ustrojstwa, przejść między starym lakierem, a nowym. Pomocne gdy nie chce się malować całych elementów.
whiteCALI - 2011-10-02, 01:08
yano napisał/a: | na ryj?
Nie nie rdza... jeszcze nie, ale niedługo
trza się przygotować
Ogólnie to nie chodzi mi o środek do polerowania, co o jakiś lakier, żeby zaprawkę, którą w najbliższym czasie wydrapię w dosyć widocznym miejscu, przykryć najpierw lakierem pod kolor a potem... no właśnie, i tu tego czegoś nazwy nie pamiętam. chyb ajest to coś w spraju, nie wiem, tylko słyszałem od jakiegoś tam lakiernika kiedyś coś takiego
Nie widać w każdym razie, po zastosowaniu tego ustrojstwa, przejść między starym lakierem, a nowym. Pomocne gdy nie chce się malować całych elementów. |
zorientuje sie i dam Ci znac... wlacznie z cena.. ja to mam.. dajesz to do new lakieru jak rozcienczalnik i mieszasz... to sie doslownie "wrzera" w stary lakier i tyle... wiem o co Ci chodzi ale przy wpylce musisz zrobic "rekaw" i potem spolerowac wlasnie G3... tyle...
yano - 2011-10-02, 10:23
O, to może być to
|
|
|