|
Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji
|
Ogłoszenie |
Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.
Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:36 Założenie klimy
|
|
|
Witam, szukam kogoś kto założy klimę w mojej Cali Nie wiem czy to istotna informacja, ale dodam, że wcześniej nie było w niej klimy. Oczywiście fajnie by było, gdyby ewentualne deklaracje zawierały również orientacyjną cenę takiej usługi |
|
|
|
|
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 09 Kwi 2008 Posty: 295 Skąd: Znienacka :P
|
Wysłany: 2008-12-29, 10:26
|
|
|
jaki masz silnik? czy na wąskim pasku czy nie?
szukaj sobie na forach kompletnych SPRAWNYCH instalacji - kompresor, przewody, chłodnica, cała nagrzewnica, odwadniacz, zawory, instalacja elektryczna, inny schowek pod klime(chłodzony)....
co do robót to troche przy tym jest zabawy:
montaż i demontaż deski, wycięcie otworu na przewody w ścianie grodziowej, montaż kompresora, przewodów, przewód do zamykania "obiegu zamkniętego" no i jeszcze instalacja elektryczna.
co do kosztów to niemoge ci pomóc bo niechce rzucać sumy z sufitu (nierobiłem do konca nigdy takiej operacji).
jakby co to pytaj. |
|
|
|
|
Pomógł: 1 raz Wiek: 114 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 584 Skąd: Bielsko-Biała Kraków
|
Wysłany: 2008-12-29, 11:13
|
|
|
wiem ze wujek kiedys doposazał kie
ale zapytam dokładnie i niapisze co i jak
zadzwon sobie do serwsu euroklima
chłopaki mapewno cos doradza |
|
|
|
|
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 06 Kwi 2008 Posty: 3794 Skąd: smoczygród
|
Wysłany: 2008-12-29, 12:06
|
|
|
Tomuś na pierona Ci klima ?? ogrzewanie Ci nie działa ?? Szybki Ci nie działają ??
jak już sie tak uparłes to pomyśl o cali z klimą niż się bawić w takie dłubanie |
_________________ Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . . |
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-01-20, 13:23
|
|
|
Seweryno napisał/a: | jaki masz silnik? czy na wąskim pasku czy nie?
szukaj sobie na forach kompletnych SPRAWNYCH instalacji - kompresor, przewody, chłodnica, cała nagrzewnica, odwadniacz, zawory, instalacja elektryczna, inny schowek pod klime(chłodzony)....
co do robót to troche przy tym jest zabawy:
montaż i demontaż deski, wycięcie otworu na przewody w ścianie grodziowej, montaż kompresora, przewodów, przewód do zamykania "obiegu zamkniętego" no i jeszcze instalacja elektryczna.
co do kosztów to niemoge ci pomóc bo niechce rzucać sumy z sufitu (nierobiłem do konca nigdy takiej operacji).
jakby co to pytaj. |
Silnik na szerokim pasku, bo to v6. Miałem możliwość zakupu właśnie kompletnej klimy sprawnej za grosze, więc spytałem ile może kosztować założenie. Zdaję sobie, że to jest sporo roboty, więc i cena niekoniecznie niska.
[ Dodano: 2009-01-20, 13:25 ]
Semena napisał/a: | Tomuś na pierona Ci klima ?? ogrzewanie Ci nie działa ?? Szybki Ci nie działają ??
jak już sie tak uparłes to pomyśl o cali z klimą niż się bawić w takie dłubanie |
Aguś, wszystko mi działa znakomicie Ale jak była okazja kupić taniutko sprawną klimę, to czemu z tego nie skorzystać ?
Wiesz, ja już prawie wszystko wymieniłem w mojej cali jeśli chodzi o spód, zrobiłem swapa, pomalowałem autko, wiem co jeszcze muszę w Cali zrobić, więc sprzedać ją teraz i kupić inną dla klimy ? No way
Dzwoniłem do Euroklimy, tak jak radził Krisco i szczerze mi chłopaki odebrali ochotę do dalszego dłubania przy klimie |
|
|
|
|
Wiek: 45 Dołączył: 10 Kwi 2008 Posty: 90 Skąd: czerwionka
|
Wysłany: 2009-02-10, 20:57
|
|
|
Zakladac klime?? Po kiego grzyba?? Zbedne kilogramy |
_________________ gg 9870672
+48698676553
+4746363152 |
|
|
|
|
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 06 Kwi 2008 Posty: 3794 Skąd: smoczygród
|
Wysłany: 2009-02-10, 22:20
|
|
|
dokładnie hehe |
_________________ Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . . |
|
|
|
|
Silnik: 20SEH
|
Wysłany: 2009-02-10, 22:59
|
|
|
Ja Ci powiem po kiego jak Seweryn skończy u mnie zakładać
Wszystko już czeka.... |
_________________ Moje cacuszko. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|