|
Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji
|
Ogłoszenie |
Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.
Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Wiek: 48 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 958 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 2009-05-04, 14:47 skrzynia biegów
|
|
|
pojawił mi sie mały problem z biegami
piąty mi calkiem wybija a jak wrzucam wsteczny to zgrzyta niemiłosiernie co może byc tego przyczyną?? oby to nie był koniec skrzyni |
_________________ today, tomorrow, always cali 4x4 |
|
|
|
|
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 06 Kwi 2008 Posty: 3794 Skąd: smoczygród
|
Wysłany: 2009-05-04, 22:14
|
|
|
rozmawiałam dziś z Preto,wspominał że ma to samo co Ty Sabciu,tak jak mówiłam Ci przez telefon,prawdopodobnie wyrobił się jakiś ząbek
jedź do mechanika to sprawdzić,bo jazda na czwórce to masakra,szczególnie w trasie,bo po kraku to pół bidy |
_________________ Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . . |
|
|
|
|
|
Wysłany: 2009-05-09, 20:45
|
|
|
ja miałem kiedyś podobny problem a mianowicie 1 nie chciala wchodzic i wybijala a R zgrzytał, i mechanik kazal wymienic takie widełki co łączą skrzynie z lewarkiem i po wymianie dalej to samo i okazało się, że sprzęgło do roboty i po wymianie sprzęgła problem zniknął:))) |
|
|
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 06 Kwi 2008 Posty: 3794 Skąd: smoczygród
|
Wysłany: 2009-05-09, 21:03
|
|
|
najzabawniejsze jest to że mi od czasu do czasu też nie wchodzi 5 bieg,muszę wysprzęglić,wrzucić na luz i ponownie po chwili próbować jeszcze raz,ostatnio już dwa razy to samo mi się stało z jedynką
dziś na kanale wraz z mechanikiem znaleźliśmy kolejny powód wizyty - simering do wymiany bo cieknie mi płyn z pod skrzyni,uszczelka pod głowicą do wymiany oraz sworznie i drążki,pod koniec lata ponowna konserwacja zawieszenia |
_________________ Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|