|
Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji
|
Ogłoszenie |
Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.
Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Silnik: c20ne
|
Wysłany: 2014-07-09, 20:04 płukanie układu chlodzącego
|
|
|
Witam mam troche syfu w ukladzie (poprzedni wlasciciel nie dbał o chlodzenie) zastanawialem sie czym to wypłukać (jakim plynem). Czy to jest bezpieczne, nie pojawia sie wycieki
[ Dodano: 2014-07-15, 18:29 ]
nikt nie używał?????
[ Dodano: 2014-07-27, 09:14 ]
zaryzykowałem i uzylem plynu Prestone wysystko pieknie wyplukane (tyle syfu wylecialo ze szok) dla bezpieczenstwa kilka razy przelalem uklad jeszcze woda i zalalem plynem. Faktycznie ogrzewanie poprawilo sie |
|
|
|
|
Silnik: 2.0 8v C20NE
|
Wysłany: 2014-07-30, 14:34
|
|
|
Ja tylko wymieniłem płyn chłodzący i termostat. Jak zobaczyłem w jakim stanie był płyn który wylewałem, to byłem w szoku znaczy no ja bym tego nie nazwał płynem, tylko czarną wodą z syfem xd a teraz autko pięknie grzeje, trzyma jednostajną temperaturę, nie tak często włącza się wentylator |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|