|
Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji
|
Ogłoszenie |
Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.
Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Silnik: 2.0
|
Wysłany: 2018-02-19, 14:23 Czy to czujnik Halla?
|
|
|
Witam, w czasie jazdy powiedzmy przy 100km/h nagle silnik gaśnie i co zauważyłem kontrolki temp i paliwa pozostają normalnie a obrotomierz 0 mimo, że na biegu zwalnia po zgaśnięciu to obrotomierz powinien nadal wskazywać. Prz próbie odpalenia (nie raz za pierwszym, a nie raz za trzydziestym pierwszym razem) wskazówka obrotomierza szaleje, wychyla si poza zakres i spada. Czy to czujnik Halla? Jeśli tak czy jest ich kilka? (czujnik położenia wału, wałka rozrządu, obrotów?) |
|
|
|
|
Silnik: X20XEV (2.0 16v Eco)
|
Wysłany: 2018-04-09, 02:50
|
|
|
witam jaki masz silnik |
|
|
|
|
Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 2074 Skąd: M-ce
|
Wysłany: 2018-09-01, 23:38
|
|
|
2.0 |
|
|
|
Silnik: 2.0 16V C20XE
|
Wysłany: 2018-10-02, 06:34
|
|
|
Witam wszystkich maniaków,
Podpinam się w temat. Ogólnie, to amator jestem, ale może dam radę sam 2.0 16V C20XE
A mianowicie: Skaczą obroty > wymiana świec > chodzi jak nigdy dotąd > 2 dni cieszenia się > nie odpala > wymiana kopułki > wymiana palca > wymiana pompy paliwa > wymiana modułu cewki zapłonowej > ostatnia nadzieja czujnik położenia wału > gdzie jest ?
Panowie w załączniku zdjęcie z zaznaczonymi śrubami za kopułką, po odkręceniu myślałem, że znajdę czujnik. Przewód 3 pinowy co wchodzi za kopułką od góry w środku są 3 przewody ale są osłonięte metalową okrągłą zaślepką w którą wchodzi trzpień na którą wchodzi palec i albo jestem ślepy, albo czujnika tam nie ma. Internety pokazują, ze czujnik jest innego typu na przewodzie okrągły sami dobrze wiecie. W astrach co poniektórych jest od dołu zamontowany, a w mym aucie, które ma przejechane 100 tys, autentyk pierwszy właściciel i nie chce z niego rezygnować, gdzie? Bardzo proszę o pomoc.
https://zapodaj.net/6859ea10b8291.jpg.html |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|