|
|
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 2008-07-07, 22:45 Rozrusznik
|
|
|
Cześć z tej strony Piotrek:)
Mam problemik z mojim koliberkiem:( prawdopodobnie siadł mi rozrusznik:(
Jak najlepiej sie za to wziąść bo nie mam książki do mojego samochodziku hehe
łatwiej będzie mi wymontować od spodu czy z góry??? bo na pierwszy rzut oka wydaje sie że lepiej bedzie od spodu:) Proszę o rady:):) Pozdrawiam |
|
|
|
|
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 09 Kwi 2008 Posty: 295 Skąd: Znienacka :P
|
Wysłany: 2008-07-08, 07:32
|
|
|
siema
prosze cie uprzejmie przywitaj sie nowy użytkowniku.
skąd jesteś?itp.itd.
co do rozrusznika to najlepsze dojście jest od dołu.
"prawdopodobnie ci siadł" - a co sie dzieje - wogóle niekręci?
sprawdz wpierw przewody - może któryś sie przetarł/skorodował.
jaki masz silnik? |
|
|
|
|
Wiek: 114 Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 42 Skąd: Józefów City
|
Wysłany: 2008-07-08, 10:21
|
|
|
Jeśli masz kanał to tylko i wyłącznie od dołu Sam sobie odpowiedziałeś. Poza tym zastosuj się do 2 posta |
_________________ Było C20NE Jest C20XE |
|
|
|
|
|
Wysłany: 2008-07-09, 23:16
|
|
|
Siemanko. Jestem z Inowrocławia:P coliberka mam 2 rok. silnik 2.0 8v maly ale pocieszny:):) mysle ze to rozrusznik bo zakreci mi raz i staje na początku przeszlo mi przez glowe ze aku siada i rozrusznik nie ma sily zakrecic ale to nie to bo dalem prad z drugiego auta i to samo sie dzieje. moze to tylko tulejki albo szczotki bo naprawde cieżko mu idzie ale zeby to sprawdzic musze najpierw rozebrac. dostep do kanalu mam takze sie zrobi. dzieki za podpowiedz Pzdro |
|
|
|
|
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 09 Kwi 2008 Posty: 295 Skąd: Znienacka :P
|
Wysłany: 2008-07-10, 14:19
|
|
|
skoro zakręci raz to niejest najgorzej (jak wtedy kręci? szybko wolno?)
a potem piszesz ze nic -ale wogóle echo czy kręci wolno? |
|
|
|
|
|
Wysłany: 2008-07-10, 18:00
|
|
|
No raczej jest echo:( bo zakręci raz bardzo ciezko i powoli.
drugi raz juz nie kreci wogole. cieszyl bym sie bardzo gdybym mogl naprawic ten stary
rozrusznik. bo nowy Bosch'a to koszt ok 650 zł :(:( znalazlem tez tanszy firmy na "L" nie pamietam jaka i jest kolo 350 ale jak oddam stary to bedzie po 290:):) taki male pocieszenie hehehe Pozdrawiam:):) |
|
|
|
|
|
Wysłany: 2008-07-17, 21:17
|
|
|
Ja z rozrusznikiem juz mialem do czynienia, tak jak pisali wyżej najlepsze dojście jest od dołu,oczywiscie kanał bbbardzo przydatny, wtedy siadł mi automat, ale kupil od dlugiego uzywany rozrusznik i smiga do tej pory bez zarzutu... |
|
|
|
|
|
Wysłany: 2008-07-21, 00:24
|
|
|
Witam. Rozrusznik juz wymontowany i sprawdzony. za kanałem czekał bym jeszcze do piatku takze wyjalem go od gory:):) nie bylo tak zle i az tak ciezko:):) Poszedl elektromagnez:(:( jutro znaczy dzisiaj bede jezdzil i szukal. szczotki i cala reszta w stanie bdobrym:):) to mnie cieszy. bez elekt. rozrusznik kreci jak oszalały hehehe a z elekt. muli i ciezko mu jest dlatego tez stwierdzam ze to jest wina elekt. hehehe elekt styka i działa ale gubi gdzies prad na uzwojeniu... pozdrawiam:)
[ Dodano: 2008-07-22, 01:54 ]
hehehe coliberek sprawny hehehe dzieki wszystkim za podpowiedzi:):) na wszelki wypadek dalem nowy aku :P zeby mi pradu nie zabrakło:):) pozdro:) |
|
|
|
|
|